Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mi az a soft reset és a hard reset, és hogyan csináljam?

A Soft Reset (SR) a készülék állapotától függetlenül újraindítja a gépet a jobb felső oldalon található RESET feliratú gomb megnyomására. Ez hasonlatos az asztali PC resetjéhez. Adatvesztést nem okoz (kivéve a nem mentett dokumentumokat mint a PC-nél)

A Hard Reset (HR) törli a készülékben lévő összes adatot (címjegyzék, programok, beállítások stb...) és visszaállítja a Windows gyári állapotát. Az SD kártyáról nem töröl. Ez a PC-n a teljes formattálás utáni Windows telepítés utáni állapothoz hasonlítható. (pl.: itt sem törlődnek az egyéb merevlemezek)

1. módszer: kikapcsolt állapotban nyomd meg a hang le és a power gombokat, amíg nem rezeg a készülék.

2. módszer:
Kapcsold ki a készüléket. (mondjuk ez nem szükséges, enélkül is megy, de jobb ha kikapcsolod)
Nyomd meg a hangerő le gombot, és tartsd nyomva
Miközben tartod a hangerő le gombot nyomd meg a navi le gombot, és ezt is tartsd
Nyomd be a RESET gombot is, és tartsd mindhármat kb 5-10 másodpercig.
Engedd el a RESET-et, de a másik két gombot tartsd amíg el nem kezd rezegni a készülék

HR előtt mentsd le az adataidat!

Backup – Restore / Mentés – Visszaállítás:  sok program létezik ami képes a PDA adatait (cimjegyzék, sms, registry, stb) lementeni, és ez akár másik romra visszaállítani. DE! A teljes mentések visszaállítása nem javasolt, mert adott romra visszarakni egy másik rom beállításait nem mindig vezet jóra. A forumok és a romkészítők sem javasolják. A mentések és visszaállítások során észszerűbb csak a személyes információkkal (címjegyzék, sms, naptár, stb) foglalkozni.